Peace. Love. Death Metal. | Dani Senabre
Pàgina web oficial del periodista Dani Senabre. Descobreix tots els vídeos, les entrades i les publicacions. We've got fun and games.
dani senabre, dani, senabre, rac1, cope, dani senabre rac1, youtube, tu diras
16890
post-template-default,single,single-post,postid-16890,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Peace. Love. Death Metal.

Peace. Love. Death Metal.

El títol del grup, com tota la seva filosofia i posada en escena, és una broma: un encreuament entre els Eagles i un grup de Death Metal.

A la llista d’accions relacionades amb donar suport a les víctimes dels atacs terroristes de París, aquesta està bastant a baix en ordre d’importància; però la volem destacar perquè fa referència a un dels àmbits que toquem de prop a la web: la música.

És òbviament el de menys, però el concert de la sala Bataclan que va acabar convertint-se en escenari d’una de les jornades més negres de la història de la humanitat, era de Eagles of Death Metal. En contra del que pugui semblar- i del que alguns han estat informant aquests dies- la banda californiana no fa ni death ni trash ni heavy ni cap variant del gènere metal. El seu so, amb guitarres dures però melodies fàcils el trobaríem a la vessant més hard del rock alternatiu, a l’estil de Foo Fighters o Queens Of The Stone Age. De fet un dels seus integrants més destacats, Josh Homme, ho és també d’aquest últim grup. El seu nom és gairebé una paròdia: els membres de la formació americana expliquen que volien descobrir com sonaria un encreuament entre els Eagles (Hotel California) i un grup de Death Metal.

Sense ser un fenomen excessivament exitós, els de Palm Desert van saltar a la fama per dues polèmiques. La primera, la discutida portada de Zipper Down en la que les cares dels dos líders de la banda apareixen superposadas en dos pits femenins pràcticament descoberts. El poc sentit de l’humor d’alguns americans els va portar alguns problemes. Però tenint en compte que el seu primer disc es va editar sota el títol Death by Sexy, no es podia esperar cap altra cosa. Una pena que la portada robés protagonisme a l’interior: Zipper Down és clarament el millor disc de les àligues i inclou Complexity, la cançó més ben acabada i que més ha sonat arreu (entre altres llocs, al Tu Diràs).

La segona, una picabaralla amb Guns N’Roses (qui no n’ha tingut una?). Els Eagles els van acompanyar com a teloners a la gira del 2006, cosa que Axl Rose va agraïr anomenant-los “Pigeons of shit metal” (els coloms del Metal de Merda). La resposta va ser, com tot el que fa el grup, amb sentit de l’humor: una broma en forma de comunicat on restaven importància a l’incident escrivint només amb títols de cançons de Guns.

Els membres principals del grup, que naturalment ha cancel·lat la seva gira europea, es troben bé però l’encarregat de merchandising va ser de les primeres víctimes confirmades de l’atac.

Per tot això i com a mostra de suport simbòlic a les víctimes, s’ha engegat una campanya que neix amb un sol objectiu: elevar el grup a número 1 en vendes. La cancó triada no és casual: EODM versiona Save a Prayer (Guardeu Una Pregària), tema original dels Duran Duran. La idea és aconseguir que aquest cover arribi més amunt que cap altre cançó. Si voleu ajudar les àligues a volar podeu participar-hi via Spotify, Apple Music, xarxes socials, compres online…

No hi ha comentaris

Escriu un comentari