Univers Paral·lel (I) - Han Pacino | Dani Senabre
Pàgina web oficial del periodista Dani Senabre. Descobreix tots els vídeos, les entrades i les publicacions. We've got fun and games.
dani senabre, dani, senabre, rac1, cope, dani senabre rac1, youtube, tu diras
16767
post-template-default,single,single-post,postid-16767,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Univers Paral·lel (I) – Han Pacino

Univers Paral·lel (I) – Han Pacino

Ho hem vist a Fringe. Ho hem vist a Regreso al Futuro. A la vida hi ha fets i decisions que, d’haver-se produït d’una altra forma, haguessin canviat totalment la nostra línia temporal. Segons la teoria del físic americà Hugh Everett, recolzada per un estudi recent de la universitat d’Oxford aquests fets efectivament existeixen però ho fan en un univers paral·lel alternatiu. Aquí el visitarem de tant en tant.

HAN PACINO

Chewbacca podria haver tingut un dels millors actors de la història del cinema com a sidekick

Ho sé. Fa mal als ulls. Ja el sol fet d’imaginar un dels personatges més carismàtics de la història de l’entreteniment en la pell d’algú que no sigui Harrison Ford és un exercici dolorós. Ens agradi o no, l’haurem de fer aviat amb el nou spinoff que s’acosta i el nom de Chris Pratt en boca de tots. Però posar-hi Al Pacino pel mig queda a mig camí entre el sacrilegi i l’esperpent. Si l’actor novaiorquès no hagués rebutjat el paper que li va oferir George Lucas, aquest que veieu a la foto d’aquí dalt seria el resultat que tindríem avui. En el nostre univers alternatiu, Pacino no hagués confessat mai “no entendre absolutament res d’aquell guió” i estaria viatjant a Islàndia per rodar les seves noves escenes amb JJ Abrams.

Suposem que tenir una carrera com la del bo de n’Al implica inevitablement rebutjar papers importants cada dia per esmorzar. De fet, segons ell mateix explica, Pacino podria haver allunyat de la prostitució Julia Roberts a Pretty Woman, però no li va venir de gust. Fes-ho tu, Richard. La negativa va arribar a ser doble a Apocalypse Now, quan se li va oferir primer el paper de Marlon Brando i després el de Martin Sheen. En cap dels dos casos Coppola li va fer una “oferta que no va poder rebutjar”. No només això sinó els rumors apunten que va ser precisament la mala experiència d’haver treballat amb Francis a El Padrino, el que va portar Pacino a dir no. En una d’aquelles paradoxes històriques, l’actor guarda un mal record de la trilogia que el va catapultar a la fama i que li va atribuir el respecte i l’admiració de tota la indústria.

Davant d’això, i després de veure com Jack Nicholson, Bill Murray (l’hagués clavat), Chevy Chase i Cristopher Walken també van refusar pilotar el tros de ferralla més ràpid de la galàxia, Lucas va arribar a Harrison Ford, amb el que havia treballat a American Graffiti.

Posar Al Pacino pel mig queda a mig camí entre el sacrilegi i l'esperpent``

Estarem tots d’acord en que Ford, que no és cap meravella com actor, només té un arma, tot i que molt poderosa: el seu carisma. És un seductor. És una picada d’ullet. És un somriure de murri. És un “ho sé” com a resposta a un “t’estimo”. Harrison no podria interpretar pràcticament cap dels papers que han fet cèlebre la carrera de Pacino, però curiosament aquest tampoc no hagués pogut encaixar amb la gràcia que ho fa el primer en la pell del transportista més arrogant i encantador de la vorera exterior.

Us imagineu el gran Michael Corleone demanant-li a Chewie que conectés la hipervelocitat i reparés les pantalles deflectores? Segurament la galàxia seria un lloc molt més cruel. No hi hauria debats sobre si és Greedo qui dispara primer. Els treballadors de Mos Eisley deixarien sobres plens de diners al Falcó Mil·lenari i Vader es despertaria amb un cap de wookie sobre el llit.

No hi ha comentaris

Escriu un comentari